MBwebdesign | Gyakori kérdések
20967
page,page-id-20967,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

Gyakori kérdések

Marketing vagy design? Melyik a dominánsabb?

A marketing szemlélet nagymértékben meghatározza pl. egy website tervezését is. Elsősorban design szolgáltatásokat nyújtok, marketingközpontú szemlélettel, de lehetőséged van igénybe venni szaktudásom kifejezetten marketingstratégiával kapcsolatos kérdésekben is.

Kampányok kidolgozása, koordinálása is a szolgáltatás része?

Kampányok kitalálása és levezénylését nem vállalom, mert a grafikai megrendelések miatt nem tudom biztosítani a folyamatos felügyeletet és optimalizálást, amit egy online kampány megkövetel. Természetesen, ha a közös munka során felmerül egy ilyen igény, tudok ajánlani megfelelő szakembert.

Mi a helyzet, ha csak 1-2 szolgáltatásra van szükségem?

Az általam meghatározott folyamat a teljes szolgáltatás csomagra vonatkozik, de semmi probléma, ha kimarad 1-2 lépés. Ennek sok oka lehet, például már van marketingstratégiád, ismered a célcsoportod, sőt, az is előfordulhat, hogy rendelkezel egy honlap vázzal és csak a megfelelő designert keresed. Azonban vannak olyan lépések, amelyeket nem hagyhatok ki, például, ha ki is marad a webtervezés, fel kell mérnem, hogy a piacodon milyen dizájnnal van jelen a konkurencia, illetve végig kell gondolnom, hogy az általad meghatározott célcsoportnak milyen design lenne kedvére. De ez igazából az alapszolgáltatás része, nem külön szolgáltatás csomag.

Milyen marketing anyagokat készítesz el?

Vállalok offline és online megjelenést. Ez nyomdai anyagok esetében jelenthet óriásplakátot, roll-upot, katalógust, prospektust, névjegyet, illetve igény szerint egyéb kiadványokat. Online anyagok közé sorolható a webdesign, landing/sales oldal, banner, közösségi oldal megjelenés, stb. De nem szabad megfeledkezni az elektronikus anyagokról sem, mint a prezentáció vagy egy pdf fájl.

Mitől függ az ár?

Általában minden munka egyedi. Egy weboldal esetében pl. nem mindegy, hogy hány oldalt tartalmaz, mennyire komplex, stb. A marketing kiadványok esetében azonban általában egységes áron dolgozom. Az árat befolyásolja továbbá, hogy hány szolgáltatást szeretnél igénybe venni.

Mennyi idő, míg elkészül a megrendelés?

Minden termék esetében más. Azonban még a munka megkezdése előtt, a konzultáció végén meg tudom mondani, hogy adott munka mennyi időt vesz igénybe.